Home > Grillowane krewetki aromatyzowane czosnkowym TABASCO

Grillowane krewetki aromatyzowane czosnkowym TABASCO

Krewetki są bardzo popularne na całym świecie, a to pewnie za sprawą smacznego męisa. Właściwie to występują w wodach całego świata. Nawet kilka gatunków żyje w Bałtyku, a nakrapiane można spotkać w Odrze.

 

Grillowane krewetki aromatyzowane czosnkowym TABASCO

 

Składniki: (5-6 porcji)
Ok. 30 sztuk surowych krewetek tygrysich
4 łyżki oliwy
2-3 łyżeczki czosnkowego sosu TABASCO® Krewetki z TABASCO
Sól i pieprz do smaku

Cytryna do dekoracji i indywidualnego doprawienia dania

 

Wykonanie:
Krewetki rozmrozić, przepłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. W osobnej misce przygotować marynatę, łącząc oliwę, czosnkowe TABASCO®, odrobinę soli i pieprz. Wrzucić krewetki i odstawić do lodówki na 30-40 minut. Następnie rozgrzać grilla i na aluminiowej tacce układać krewetki (niezbyt ściśle). Grillować aż staną się różowe. Ułatwieniem może być nadzianie ich na szpikulec przed grillowaniem.

Polecamy!

 

Afrykański sen